top of page

Meistä

McDanze yhdistys edistää tanssitaiteen harrastusta ikään, sukupuoleen, rotuun, varallisuuteen, kansallisuuteen, uskontoon, poliittiseen vakaumukseen ja asemaan katsomatta.

Kulttuurin, tanssin ja taiteen avulla voi nauttia arjen estetiikasta, toteuttaa itseään ja keskittyä mielihyvää tuottaviin asioihin. Tanssin harrastaminen opettaa myös sietämään keskeneräisyyttä ja tarttumaan hetkeen.

​​McDanze yhdistyksen kannattajajäsenmaksun voi maksaa:

McDanze ry:n tilille FI12 8146 9710 2044 87 (viite 2000163)

Verkkolaskuille: McDanze ry:n e-laskutusosoite on FI1281469710204487 ja välittäjä Danske Bank DABAFIHH

Yksityinen kannattajajäsen       50 €/vuosi

Opiskelija/lomautettu/työtön     40 €/vuosi

Yritys kannattajajäsen               100 €/vuosi

Ota yhteys Tea Geitel, tea.geitel@mcdanze.fi

(McDanze ry rekisteri- ja tietosuojaseloste)

Ajankohtaista

2023

31.1. McDanzen toimintakertomus vuodelle 2022 on valmistunut ja on aika jäädä hetkeksi pohtimaan, nautiskelemaan ja tunnelmoimaan kaikkia merkityksellisiä kohtaamisia, yhteiskunnallisesti vaikuttavia yhteisytöhankkeita ja hauskoja työpajoja, joista olemme saaneet nauttia viime vuoden ajan. Toimintakertomuksesta voi katsoa lyhyen videokoosteen Youtubesta -> https://www.youtube.com/watch?v=0jQpfz_0LWo tai lukea sen dokumenttimuodossa pdf-ikonista.

2022

 

15.11. McDanze esiintyy Varia ammattiopioston järjestämässä Vammaisseminaarissa Spesian ammattiopiston erityisnuorten kanssa. Innokkaat esiintyjät elävät koko sielullaan tärkeän asian puolesta harjoitellen, paneutuen ja nauttien matkasta.

 

10.10. McDanze teki Mieli ry:n kanssa tanssivideon, joka on ylistysoodi Mieli ry:n vapaaehtoisille ympäri Suomen. Videota kuvattiin vuoden 2022 aikana Helsingissä Lapinlahden Lähteellä, Tampereella Periscope-ravintolan kattoterassilla ja Suonenjoella. McDanze järjesti maailman mielenterveyspäivänä 10.10. 2022 LUX-McDanze tapahtuman, jossa video lanseerattiin ensi kerran. Voit katso valmiin videon tästä -> https://www.youtube.com/watch?v=GLr4rIIWU8A

 

2021

 

26.11. Tunne rintasi ry palkitsi Tea Geitelin ja McDanzsen Vuoden tissiteko -palkinnolla. McDanze on vienyt eteenpäin rintaterveyttä ja rintasyöpätietoutta yhteistyössä Tunne rintasi ry:n ja Syöpäsäätiön kanssa.

 

​​19.8. McDanze esitti #prisondancefinland projektin tanssituotoksen Helsingin Juhlaviikkojen avajaistilaisuudessa Musiikkitalon edessä. Musiikkitalon mediaseinassä toistettiin Vanajan vankilan tanssivideon helpotettu koreografillinen opetusvideo, jonka jälkeen mcdanzelaiset ja tapahtumaan osallituvat tanssivat yhdessä vankien kanssa kauniin tanssivideon.

 

10.5. McDanze osallistui yhdessä Tunne Rintasi ry:n kanssa Uudemaan kulttuuriviikolle ja esitti yhteisen projektinsa Tanssii Tissien kanssa, jonka kuvauksiin osallistui jopa 50 mcdanzelaista kevään 2020 aikana.

Katso video tästä -> https://www.youtube.com/watch?v=B9LNKT9kPIc

Rintasyövän varhainen toteaminen helpottaa sen hoitoa ja vähentää kuolleisuutta ja tästäkin syystä kannattaa varhaista toteamista auttaa rintojen omatarkkailulla. Elintavoilla voidaan puolestaan jonkin verran vähentää rintasyöpäriskiä. Säännöllinen liikunta voi tutkimusten mukaan vähentää rintasyöpäkuolleisuutta ja syövän uusiutumisen riskiä sekä auttaa selviytymään syöpähoitojen haittavaikutuksista.

10.1. McDanze yhdistys päätti vuosikokouksessaan, että yhdistykselle otetaan kannattajajäseniä, sekä yksityisiä että yritysjäseniä. Vuotuinen jäsenmaksu on 50 € (yritykset 100 €). Jäsenmaksuilla katetaan McDanzen hyväntekeväisyysprojekteja ja järjestetään McDanzen olemassa olevien harrasteryhmien toimintaa.

Kannattajajäsenmaksun voi maksaa:

McDanze ry:n tilille FI12 8146 9710 2044 87 (viite 13233)

Yksityinen kannattajajäsen       50 €/vuosi

Opiskelija/lomautettu/työtön     40 €/vuosi

Yritys kannattajajäsen               100 €/vuosi

Ota yhteys Tea Geitel, tea.geitel@mcdanze.fi

(McDanze ry rekisteri- ja tietosuojaseloste)

2020

20.10. McDanze järjesti tanssillisen hyväntekeväisyystapahtuma McGaalan Syöpäsäätiön Rosa Nauha-kampajan hyväksi Järvenpää talossa. Tapahtuma livestriimattiin Facebookiin ja Youtubeen (katso gaala TÄSTÄ  -> gaalavideo löytyy nimellä McGaala Syöpäsäätiölle 20.10.20). Keräsimme syöpätutkimuksen hyväksi yhden illan aikana noin 2.000 €

Gaalassa julkaistiin ensinäytöksellä McDanzen tanssitaidevideo, joka ottaa kantaa elämän monimuotoisuuteen traumojen kautta, muistuttaen tanssitaiteen lohdullisuudesta pysyvänä kanssakulkijana kaikissa ulottuvuuksissaan #tanssikuuluukaikille #mcdanze (katso koskettava tanssivideo TÄSTÄ).

20.9. Rakas videoprojektimme Rather be loppukuvattiin kauniina syyspäivänä purkukuntoisessa ja tunnelmallisessa ladossa keskellä kauneinta Järvenpäätä. Joka viikko ja vuosi toisensa jälkeen mcdanzelaiset kokoontuvat tanssimaan yhdessä. Hyvinä aikoina, huonoina aikoina ja siinä välissä. Meillä kaikilla on kannettavana omat kokemuksemme, historiamme, epävarmuutemme ja haavamme. Kaikesta vastoinkäymisistä ja elämäntilanteista huolimatta tanssimme iloon, suruun, epätoivoon, innostukseen ja rakkauteemme. Katso kaunis videotuotos tästä -> https://www.youtube.com/watch?v=GYvSNv0s1Cw

18.5. McDanze valittiin Helsingin Juhlaviikoille esittelemään Vanajan vankila-projektiaan,  #prisondanceEurope tanssitaideprojektia. Koronapandemian vuoksi Helsingin Juhlaviikot siirrettiin pidettäväksi kesällä 2021.

2019

30.8. McDanze esittelee #prisondanceEurope tanssiprojektin Red Carpet Film-festivaalin kultturimarkkinoilla Hyvinkää salissa perjantaina 30.8.2019.

21.6. Belgialainen naisvankila otti vastaan #prisondanceEurope haasteen ja tekivät oman tanssivideon - videota pääsee ihastelemaan tästä linkistä.

15.5. McDanze yhdistys palasi Vanajan avovankilaan 15.5.2019 tanssittamaan Vanajan naisia osana järjestettyä hyvinvointipäivää. Tanssitunnit olivat intensiivisiä, rennon hauskoja ja mieleenpainuvia kaikille osapuolille.

2018

McDanze aloitti maaliskuussa 2018 tanssiprojektin Hämeenlinnassa sijaitsevan Vanajan avovankilan naisvankien kanssa, yhteistyössä IvanaHelsinki, Paola ja Pirjo Suhosen kanssa.

Valmiin videon voit katsoa tästä.

IvanaHelsinki mekottaa tanssijat ja Paola Suhonen kuvaa projektin lopputulemana syntyvän tanssivideon.

Tanssiprojekti on luonnollinen jatkumo Vanajan vankilassa jo pitkään jatkuneelle teatterityölle. 

 

Kulttuuritoiminta on osa Vanajan vankilan pitkäjänteistä naisvankien kuntouttavaa toimintaa. 

Tanssiprojektin tarkoituksena on tarjota naisille uusi, liikunnallinen tapa itseilmaisuun. Tavoitteena, kuten teatteriprojekteissakin, on opetella yhteiskunnassa pärjäämisen kannalta olennaisia taitoja kuten pitkäjänteisyyttä, ryhmätyötaitoja, palautteen antamista ja vastaanottamista sekä toki kokea onnistumisia.

YLE kirjoitti myös projektista kauniin jutun. Voit lukea sen tästä.

YLEN:n ihana Jenny+ teki oman haastattelun videoprojektin kuvauspäivänä. Sen pätkän voi katsoa tästä.

Myös Keski-Uusimaa uutisoi aiheesta hienolla artikkelilla, jota pääset lukemaan tästä. Lehteen pitää kirjautua joko ostamalla lukijaoikeudet tai kokeilemalla kahden viikon ilmaista lukuaikaa.

Jatkumona tälle hienolle projektille, belgialainen vankila otti haasteen vastaan ja tekee oman #prisondance -projektinsa. Teimme belgialaisille tsemppivideon - voit katsoa sen tästä.

 

Mikä on McDanze ry

McDanze yhdistyksen tarkoitus on edistää tanssitaiteen harrastusta ikään, sukupuoleen, rotuun, varallisuuteen, kansallisuuteen, uskontoon, poliittiseen vakaumukseen ja asemaan katsomatta.

 

McDanze on tanssittanut lukuisia marginaaliryhmiä vuosien ajan, järjestänyt hyväntekeväisyystapahtumia ja tehnyt projektimuotoisesti tanssitaidevideoita yhteiskunnallisesti merkittävistä asioita.

McDanzen kokee, että tanssi on kaikille vapaa ilmaisukeino - voimakas, vaikuttava, tunteita herättävä, palkitseva ja syvällinen. Jokainen ihminen on oikeutettu kokemaan tanssi omalla tavallaan, niin katsojana kuin tanssijanakin.


Tanssi kulkee ihmisen rinnalla läpi elämän tukien ja lohduttaen.

McDanze yhdistyksen perustajat ovat Tea Geitel, Hannakaisa Länsisalmi ja Mona Geitel.

Yhteystiedot:

tea.geitel@mcdanze.fi  

+358 50 538 4485

bottom of page